Ja, i varje fall om men får tro IDGs senaste rapport.

Enligt IDG så har de webbaserade programmen ungefär 11% av bokföringsmarknaden i dagsläget. Det ser dock ut att vara en vinnande trend.

Med ett ökande intresse för onlineprogrammen, eller om antalet användare fortsätter att öka i samma takt som idag, spår IDG att 50% av de små- och medelstora företagen innan år 2016 kommer att använda onlinebaserade bokföringprogram.

Att intresset för onlineprogram har ökat markant är även något som vi på e-conomic märkt av.

Då pratar vi inte bara om onlinebokföring, utan även alla andra online tjänster som till exempel Dropbox – Där du kan lagra din data online, webbutiker som Nordisk E-handel och Magentolösningar, eller CRM-system så som webCRM

Att ha sin information på nätet har för många blivit en självklarhet.

När e-conomic startade i Sverige 2007, märkte vi att det fanns en viss misstro av att sköta sin, eller andras bokföring online. Vi fick alltid mycket frågor runt säkerhet och backup rutiner i mötet med byråer och kunder.

Vi får fortfarande frågor kring båda dessa ämnen, vilket vi tycker är sunt. e-conomics säkerhet tåla att granskas och är även en aspekt som vi arbetar mycket kring. Dock uppkommer frågorna inte lika ofta numera. Många småföretagare och redovisningskonsulter har hur smidigt det är att ha sin bokföring på nätet.

Funderar du på att gå över från ett installerat program till att ha din bokföring i molnet kan det vara intressant att veta vad andra användare tycker om e-conomic. Nedan kan du läsa vad några av e-conomics användare tycker om systemet.

Boulebar och Satrent.se om e-conomic.

Redovisningsbyråerna Mevona och Y-revision om e-conomic.