Effektivitet, produktivitet och säkerhet är tre högt prioriterade parametrar för företagare i dagens samhället. Som en följd av detta, går utvecklingskurvan för molnbaserade bokföringslösningar spikrakt uppåt. Men hur kan egentligen ett system bidra till effektivt arbete, ökad produktivitet i verksamheten och säker lagring av verksamhetsdata? Vi ger dig åtta anledningar till varför du bör välja ett bokföringsprogram online.
skysky

 

Vad är fördelen med molnbaserade lösningar?
Traditionella bokföringsprogram är oftast installerade på datorer eller servrar som hanteras och ägs av dig eller din verksamhet. Detta innebär att du själv ska ansvara för att din lagring av data uppfyller de lagar och krav som finns. Utöver det ska du dessutom ansvara för att det alltid finns en säkerhetskopia av din bokföring, om något skulle hända med din dator eller server.

Många har fått lära den hårda vägen, då denna typ av lagring kan vara riskfylld. Har du till exempel haft sån otur att du råkat spilla ut din morgonkaffe över din dator? Ett sådant misstag kan resultera i att du förlorar all din bokföringsdata.

Med liknande erfarenheter i bagaget blir en online-lösning räddningen för många. Därför ser vi fortsatt fler och fler lösningar som är baserade på SaaS(Software-as-a-Service), vilket betyder att programmet kör i en webbläsare, istället för att köras offline i ett installerat program på din dator.

Hur fungerar det med säkerheten om man väljer en molnbaserad lösning?
Är det säkert? Svaret är ja. Om du väljer en molnbaserad lösning, är det alltid leverantören av lösningen, som är ansvarig för att din data lagras säkert och att den lagras med hänsyn till de lagar och krav som finns. Det är därför extra viktigt att du överväger noggrant ditt val av leverantör. Väljer du en trovärdig leverantör, så kan du sluta oroa dig och du behöver dessutom aldrig ta en säkerhetskopia igen.

Utöver säker datahantering, så finns det en hel del andra fördelar med en molnbaserad lösning. Som nämnt inledningsvis, en molnbaserad lösning kan hjälpa dig att arbeta mer effektivt, öka produktiviteten i din verksamhet och att lagra din verksamhetsdata säkert och enligt de lagar och krav som finns.

Åtta anledningar till varför en molnbaserad lösning kan hjälpa dig med samtliga parametrar:

  1. 1. Du behöver inte säkerhetskopiera. Din leverantör sparar automatiskt din data i den molnbaserade lösningen.
  2. 2. Du har tillgång till programmet när som helst och var som helst, så länge du har internet åtkomst.
  3. 3. Du får tillgång till mobila lösningar. Skicka din faktura och registrera tid direkt i din mobiltelefon.
  4. 4. Glöm långa installationstider och uppdateringar. Leverantören ansvarar för att allt detta sker automatiskt.
  5. 5. Du kan enkelt prova olika lösningar i demo-versioner, innan du köper.
  6. 6. Det kräver inga tekniska datafärdigheter, alla kan lära sig online-lösningar.
  7. 7. Det är enkelt för din revisor att få tillgång till din bokföringsdata, vilket förenklar ert samarbete.
  8. 8. Det är enkelt att integrera till andra program. Till exempel en webbshop.