Omkring 17.00 lördagen den 17 september, mottog flera kunder och besökare på e-conomic.se ett felmeddelande om att anslutningen inte var säker.

Vad var det som orsakade felmeddelandet?
Felmeddelandet berodde på att vårt SSL-certifikat inte blivit förnyat. Detta är självklart 100% vårt fel, och vi ber därför så hemskt mycket om ursäkt för olägligheten. Vårt certifikat förnyades i lördagskväll kl.18.00.

Felmeddelandet som du eventuellt mottog, har inte varit förknippat med några som helst säkerhetsrisker. Det har alltså varit helt säkert att använda programmet och hemsidan – precis som vanligt.

Om du fortfarande stöter på felmeddelandet, så kan du prova att rensa dina cookies och cachen i din browser. Hjälper inte det, så får du kontakta oss på vår support.

Vad betyder det att man har ett SSL-certifikat?
Det enklaste sättet att beskriva ett SSL-certifikat, är att det ungefär är som ett kontrakt mellan en verksamhet och en säkerhetsexpert. Kontraktet innebär att en tredjepart har gått i godo för att e-conomic.se (eller annan valfri hemsida), har en säker anslutning.

Detta betyder därför att säkerheten av att använda e-conomic.se, inte påverkas av att ett SSL-certifikat har utlöpt. Det handlar helt enkelt om att säkerhetsexperten, inte har fått ett nytt kontrakt att skriva under. Det var detta som skedde i helgen.

Vad är den tekniska förklaringen av ett SSL-certifikat?
Ett SSL-certifikat är ett sätt för att försäkra besökare på en hemsida om att den har en säker anslutning. Rent tekniskt så står SSL för Sockets Layer, vilket är ett krypterings-protokoll som försäkrar att endast avsändaren och mottagaren(besökare och ägare av en hemsida) kan läsa den informationen utbytes sinsemellan.

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för olägligheten. Skriv gärna en kommentar nedanför om du har en fråga.