Sommaren är i hastigt antågande och semestern är runt hörnet. Många småföretagare jobbar ändå och är du en av dem kan du säkert dra nytta av dessa fem avdrag.

 

1. Resor
Affärsresan är självklart avdragsgill men visste du att du även kan dra av flygbiljetten för din semesterresa utomlands om du under resan besökt kunder eller förhandlat kring dina affärer? Gränsen mellan en konferensresa och en semesterresa kan vara svårtolkad men Skatteverkets hållning är klar. De anser att resan är avdragsgill om det under en veckoresa varit minst sex timmars effektivt konferensarbete per dag och högst en konferensfri dag.

 

2. Mobiltelefon
Vill du helt slippa privata kostnader för mobiltelefon ska du bara se till att företaget har rätt abonnemangstyp. Har arbetsgivaren abonnemang med fast avgift utan separata samtalsavgifter slipper du som använder mobiltelefon i jobbet förmånsskatten, oavsett hur mycket du använder mobilen privat.

 

3. Motion
Du kan även dra av kostnader för motion utan att det blir förmånsvärde. Förutsättningen är att erbjudandet gäller alla anställda och är av ”enkelt slag” och av ”mindre värde”. Exempelvis är gymkortet avdragsgillt, men inte kostnaden för din dyra personliga tränare.
Med andra ord kan idrottskläder och motionsredskap av mindre värde och enklare slag dras av, förutsatt att alla anställda omfattas av erbjudandet och att sakerna har reklamtryck.

Företaget kan även dra av tävling och träning för sporter som fotboll och bowling. Men inte för sporter som anses kräva dyrbara anläggningar, redskap eller annan utrustning. Utrustning kring golf, segling, ridning eller slalomåkning kan exempelvis inte dras av.

 

4. Rehabilitering
Företagshälsovård är ett annat område som är avdragsgillt utan att det ger förmånsskatt. Det gäller även sjukgymnastik eller andra behandlingar som till exempel massage på kontoret. Rehabiliteringskostnader som krävs för att den anställde ska kunna återgå till arbetet är också avdragsgilla och ger ingen skattefri förmån.

 

5. Födelsedagspresent
Om du fyller år i sommar och har varit anställd i ett aktiebolag i minimum sex år så har du rätt att få en gåva på din 50- eller 60-årsdag av din arbetsgivare som företaget drar av. Undantaget är rena penninggåvor. Taket för värdet av sådana gåvor har i år höjts från 10 000 till 15 000 kronor. En sådan födelsedagsgåva kan alltså dras av även om företaget endast har en anställd, du själv. I detta fall krävs det inte att alla anställda ska behandlas lika.

 

Har du tips på fler nyttiga avdrag?
”Sharing is caring”, kommentera gärna nedan och dela dina avdragstips med andra småföretagare!