Designa din egen faktura-bloggen

En faktura är ett dokument som måste uppfylla vissa legala kriterier enligt momslagen. Detta tar e-conomic hand om, men det hindrar inte att du kan anpassa hur den skall se ut. 

 

I e-conomic är det enkelt att ändra designen på dina fakturor, det ger dessutom en mer professionell bild av ditt företag och ditt varumärke. Programmet innehåller en samling fördefinierade mallar så du snabbt och lätt kan komma igång med att fakturera.

 

Här är tre enkla steg till hur du ändrar designen på dina fakturor:
Klicka på bilderna nedan för att förstora dem.

 

1. Till att börja med kan du lägga till ditt företags logotyp genom att klicka på ikonen med kugghjulet i övre högra hörnet i programmenyn och välja ”Lägg till Logotyp”.

Fakturadesign_-bild_1

 

I varje sektion visas en penna som symbol för att du kan redigera innehållet i dina fakturor.

Fakturadesign_-_bild_2

 

2. För att komma till fakturamallarna klickar du på fliken ”Fakturering” > ”Övriga inställningar” > ”Design och layout”. I raden med ikoner till höger klickar du på ”Mallar”, nu borde du se listan med befintliga mallar du kan välja bland. För att välja en mall klickar du på ”Layout”.

Fakturadesign_-_bild_3

 

3. Under ”Design och layout” och ”Utskriftsmallar” finns drop down-menyn ”Andra alternativ”. Här kan du bland annat ändra rubriker och lägga till bilder som du kan använda i sidfoten.

Fakturadesign_-_bild_4

 

Du kan ändra strukturen och designen på alla fakturor, exempelvis kan du lägga till eller ändra färger, typsnitt samt många andra detaljer.

I ditt lexikon e-copedia förklarar vi steg för steg hur du ändrar varje detalj på din faktura.