Ett stenkast från bort från Sverige, på Langebrogade i Köpenhamn, sitter det ett helt gäng med visa män och kvinnor som har huvudet fullt av e-conomic-guldkorn. Med guldkorn menar vi smarta funktioner och genvägar i ditt bokföringssystem som du kanske inte har upptäckt. All den här kunskapen vill vi riktigt gärna dela med dig – därför kommer vi starta en vecko-tradition på Facebook: nämligen Tisdagstips.

bulb600x400

Tisdagstips är små tips och tricks till e-conomic. Syftet med tisdagstips är att uppmärksamma dig på hur ditt arbete i e-conomic kan bli roligare och lättare men också hur det kan göras snabbare. Följer du oss redan på Facebook? Då har du kanske redan stött på våra Tisdagstips. Oavsett vad så föreslår vi att du håller ett extra öga på vår Facebook-sida på tisdagar, så att du kan fånga alla guldkornen. För att starta vår tisdagstradition, så tänkte jag ge dig ett smakprov här på bloggen:

Tips #1: Snabb navigation med QuickSearch
Navigera mellan olika sidor och kategorier i ditt e-conomic system med funktionen Quicksearch. Använd punkt (.) för att snabbt få fram Quicksearch-rutan – därefter kan du gå loss med sökfunktionen. Om du dessutom är extra fingerfärdig på tangentbordet så kan du göra det helt utan mus.

Tips #2: Kontrollera att din kund har mottagit sin faktura
När din faktura är klar för att skickas och du klickar på ’bokför och skicka faktura’ öppnas ett nytt fönster. I det nya fönstret klickar du på ’visa alla e-postalternativ’ och sätter en bok i ’bifoga som länk’. När kunden klickar på länken registreras klicket i e-conomic, och du kan kontrollera att din kund mottagit fakturan.

Tips #3 Upprätta snabblänkar i e-conomic
Som jag nämnde i Tips #1 så kan du lätt navigera i e-conomic med vår Quicksearch funktion men ibland så matchar inte sökordet det du söker. Med snabblänkar i e-conomic kan du få direkt åtkomst till de sidor som du använder mest. Vi har gjort en guide till hur du upprättar din första snabblänk här.

Följ med oss på Facebook, YouTube och i e-copedia
Som nämnt tidigare, så delar vi ut alla våra tips och tricks på Facebook varje vecka, och sammanfattar alla tips här på bloggen lite då och då. Faktum är att majoriteten av alla tips och tricks som vi delar på Facebook och bloggen finns redan på vår wiki e-copedia och på vår YouTube kanal som har över 200 hjälpvideos.

Har du använt dig av en funktion som förenklat ditt arbete i e-conomic? Dela gärna i kommentarsfältet nedanför.