ring

De senaste tolv åren har e-conomic utvecklat sig till en attraktiv dam. Under årens lopp har det varit flera beundrare som försökt med diverse charmoffensiver, men det är först nu som rätt parti försökte. Den lyckliga som fått äran att ha e-conomic i sin organisation blev engelskbaserade HgCapital. Det är en stor anledning att fira denna lyckliga förening, som skedde i juli 2013, för det kommer att innebära ännu mer fart på utvecklingen och inte minst skapa fler arbetsplatser på huvudkontoret i Köpenhamn.

HgCapital är nästan lika gammalt som e-conomic och har under åren fått mycket erfarenhet med investeringar i företag som utvecklar programvara. De har investerat på flera olika håll i Europa, primärt i Storbritannien, Tyskland och Norden. Det betyder att HgCapital har kompetenserna som behövs för att e-conomic ska kunna nå det mål som hela tiden har varit företagets ambition: Att bli världens bästa leverantör av bokföringsprogram. e-conomic kommer med andra ord inte ändra fokus som resultat av äktenskapet, det är bara en utveckling som kommer att accelerera.

En perfekt match

Det är inte vilken friare som helst som e-conomic har tackat jag till. Valet av HgCapital är inte enbart baserat på ekonomi, däremot det faktum att HgCapital gör det möjligt för e-conomic att fortsätta den positiva utveckling som företaget har haft sedan starten.

Eftersom vår nya ägare är en väletablerad aktör på den europeiska marknaden inom datorprogram för redovisning och revision, öppnar det nya dörrar och möjligheter för vår utveckling. Det betyder att vi kommer kunna erbjuda ännu bättre lösningar till våra användare och samarbetspartners samt skapa ännu fler arbetsplatser, än vi gjorde innan.” Säger Torben Frigaard Rasmussen, VD i e-conomic.

Inga kalla fötter

Det är inte bara e-conomic som är nöjda med valet av partner. Hos HgCapital är de imponerade över att e-conomic har lyckats förmå att bli marknadsledare i den snabbväxande sektor som online bokföringsprogram till små och mellanstora företag är i.

 “We believe e-conomic has the potential to be a true champion in this sector globally and will work closely with e-conomic to deliver this potential.   We intend to create significant new jobs at e-conomic both in Denmark and several other European countries”, Berättar VD för HgCapital, Nic Humphries.

Skål för denna lyckliga framtid, det är ingen tvekan om att det kommer att hålla!

Vill du vara med och fortsätta äventyret?

Ta en titt på alla lediga jobb på e-conomic med detsamma!

Läs även pressmeddelandet om uppköpet av e-conomic