Bild - överstruken Explorer

Webbläsaren Internet Explorer har länge varit ett omtvistat ämne. Även ledningen i Microsoft har stundtals kallat den för ”Browsern du älskar att hata”. Enligt mjukvarujätten skrotar man inte bara Explorer, utan ersätter webbläsaren med en annan modell som efter sägande går under täcknamnet Project Spartan. Ryktet säger att den nya läsaren framför allt ska fungera bättre på mobila plattformar.

 

På 1990-talet var Internet Explorer standard men webbläsaren har gradvist tappat marknadsandelar på grund av för många buggar. Nedan följer några rekommendationer på andra webbläsare som fungerar bra med e-conomic.

 

Explorer och e-conomic

Från och med den 16 januari 2016 kommer Microsoft inte längre att erbjuda säkerhetsuppdateringar till Internet Explorer, men för den verklige entusiasten kommer webbläsaren fortfarande att finnas kvar på marknaden.

Vill du fortsätta köra e-conomic på Explorer är detta möjligt, men av säkerhetsmässiga skäl uppmanar vi dig att använda en annan webbläsare.

Via exempelvis Google hittar du snabbt andra kostnadsfria webbläsare. För att undgå virus och annat otyg skulle jag rekommendera att du laddar hem från respektive producents egna hemsidor.

Återkoppling från kunder och kollegor tyder på att e-conomic fungerar bra med Mozilla Firefox, oavsett om du använder PC eller Mac.

Här kan du:

 

Kommer du att sakna Internet Explorer?

Kommentera gärna nedan med ett Ja, Nej eller Vet ej!