Senaste uppdateringarna

Att-göra-lista, inköpslista, beställningslista, kundlista, artikellista, leverantörslista. Listor är ett smart sätt att hålla koll på saker och ting. En av de senaste uppdateringarna I e-conomic är just i listorna. Under januari har vi även några andra mindre förbättringar jag vill passa på att nämna. Vad händer om du råkar bokföra två verifikat med samma verifikationsnummer (under samma räkenskapsår)? Eller om du sitter med olika valutor när du ska göra dina bokningar.

 

Bättre översikt över kunder och artiklar – spärrade eller öppna?

Nu är det möjligt att filtrera öppna och spärrade kunder i listor genom att använda den nya ”fliken” som ger dig följande möjligheter:

  • Öppna: se endast öppna kunder
  • Spärrade: se endast spärrade kunder
  • Alla: se både öppna och spärrade kunder.

När du väljer att visa alla kunder dyker det upp en extra kolumn som visar om kunden är spärrad eller öppen.
Med denna nya funktion blir det lättare att hålla ordning på om man spärrat rätt kunder.

Bild, kunder - öppna, spärrade eller alla

 

 

 

 

 

 

 


Kan man dubbelboka i e-conomic?

Visste du att man kan vara fler som arbetar i e-conomic samtidigt? Föreställ dig att du som företagare är i gång med att registrera en faktura. När du påbörjar att skapa en faktura i e-conomic har programmet förberett ett verifikationsnummer som kommer att skapas när du sparar fakturan, exempelvis nummer 100.

Plötsligt ringer telefonen, du lämnar e-conomic uppe och traskar ut i köket efter en kopp kaffe medan ni pratar. Samtidigt sitter din redovisningskonsult på annan ort och ska också registrera en faktura.

Denne loggar in, registrerar och sparar sina uppgifter och programmet förslår verifikationsnummer 101. Medan du pratar i telefon och dricker ditt kaffe, hinner den systemvane redovisningskonsulten avsluta och spara sin registrering vilket resulterar i att konsultens faktura får verifikationsnummer 100, i stället för 101.

När du pratat färdigt återvänder du till ditt kontor där e-conomic fortfarande är uppe. När du sparar din kundfaktura, kommer programmet att spara din faktura med verifikationsnummer 101 och inte 100 som föreslogs ursprungligen.

I den nya versionen i e-conomic får du dessutom ett meddelande (se nedan) om att ”En eller flera transaktioner med de här verifikationsnumren har redan bokförts för det här räkenskapsåret – Nästa tillgängliga verifikationsnummer är 101” Rätt smart, eller hur?

Bild - Redan bokförda verifikationer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olika valutor i bokförda verifikat

När du ska göra en bokning för kunder eller leverantörer som har en annan valuta än basvalutan, får du nu en varning.

 

Vad skulle du vilja förbättra i ditt e-conomic?

Flera av förbättringarna vi gör i e-conomic är baserade på återkoppling och önskemål från kunder. Sitter du på idéer till förbättringar som förenklar vardagen i e-conomic. Kommentera gärna nedan och ge oss dina förslag.