Senaste uppdateringarna

Tid är pengar – vår mission som företag är bland annat att förenkla arbetsflöden kring din redovisning så du blir mer effektiv i din verksamhet och kan utveckla dina kundrelationer. 

 

Med den nya importfunktionen kan du:

  • Enkelt välja vilka nummerserier som verifikationerna ska importeras till
  • Ladda ner en testfil som visar vilket format som gäller för varje kolumn.

Du får även detaljerade felmeddelanden på tillhörande fakturarader så du lättare kan rätta fel direkt i CSV-filen.

 

Nyttiga kortkommandon från tidigare uppdateringar:

  • Vanliga kortkommandon: N (ny bokning), D (bifoga dokument), E (redigera), C (kopiera), G (öppna dialogrutan ”Gå till…” för att snabbt hitta exempelvis ett konto i kontoplanen). Upptäck fler kortkommandon här.
  • Skapa en faktura eller en ny verifikation med endast ett klick på fliken ”START”.
  • Quicksearch: Sökverktyget som du hittar i övre högre hörnet i e-conomic (blixtikonen). Alternativt trycker du bara på punkt-tangenten. Använd Quicksearch för att snabbt komma till önskad funktion i e-conomic.

 

Nya systemuppdateringar reducerar musklick

på samtliga platser där du kan välja mellan olika datum i e-conomic finns nu en rullmeny (se bilden nedan). Klicka bara på kalendern så aktiverar du rullmenyn med automatik.

Detta är smart när du exempelvis ska välja ett förfallodatum som ligger några månader fram i tiden. Nu hittar du datumet snabbare och slipper onödiga klick med musen.
I den nya versionen finns funktionen under flikarna Fakturering och Rapporter, men kommer inom kort till flikarna Verifikationer, Leverantörer och Betalningar.

 

Skärmdump 1 - Balansrapport

 

Spara tid med automatiska arbetsflöden

Vi har nu lagt till tre nya webhooks i e-conomic. Vad är en webhook? Om du ändrar data i e-conomic, hjälper webhooks till med att synkronisera ändringen till exempelvis din webbutik. Det innebär att om du till exempel uppdaterar kunddata i e-conomic så uppdateras dessa i realtid i webbutiken. Uppmärksamma att synkroniseringen enbart går åt ena hållet – från e-conomic till exempelvis din webbutik.

 

Tre nya webhooks som förenklar arbetsflödet

För att dra nytta av funktionen ska du först aktivera den kostnadsfria tilläggsmodulen API i e-conomic.

Nya enheter du nu kan välja bland är fakturor, order och offerter. När du aktiverat en/flera av dessa eller ändrar data i e-conomic så kommer dina uppgifter framöver att uppdateras i realtid i din webbutik. För att aktivera en ny webhook går du in under Webhooks > Ny webhook > Typ.

 

Skärmdump 2 - webhooks

 

Övriga mindre förbättringar:

  • I tilläggsmodulen Projekt och tid under ”Nytt projekt” kan du nu välja leveransdatum, datumet för leveransen visas i projektlistan.
  • När du går in i Bankavstämning visas först de verifikationer som inte är avstämda. När du klickar på pilen blir all information synlig.
  • Tilläggsmodulen API: När du framöver gör ändringar i ett kundkort får du nu notis om detta så du alltid är uppdaterad (samma funktion som med webhooks).

Kom ihåg att kommande systemuppdateringar alltid publiceras på bloggen.

 

Vilka funktioner saknar du i e-conomic?
Kommentera gärna nedan så ser jag personligen till att dina önskemål kommer vidare till utvecklarna.