Nu närmar vi oss juli månad och då är det absolut hög tid att lägga i nästa växel så att du kan ha semester på riktigt. Oavsett om du ser fram emot att känna sanden mellan tårna, havsluft i lungorna, njuta av långa dagar på soffan eller att leva friluftsliv i svenska fjällen, så är det nödvändigt och otroligt härligt att ha semester.

Föreställ dig scenariot: Du ligger på stranden, känner hur sanden sipprar in mellan tårna. Du lyssnar på din favoritmusik samtidigt som hör hur vågorna smattrar mot strandkanten. Du känner dig lugn och fridfull. Plötsligt så känner du hur ögonlocken blir tyngre och tyngre – det är dags för din dagliga ‘strand-nap’ under parasollet.

Men sen, som en blixt från en klarblå himmel, så försvinner lugnet, pulsen ökar och dina tankar riktas åt ditt företags bokföring. Du kommer på vad du inte har hunnit göra och grips av panik. Hade du inte bockat av allt innan semestern?Redo för semestern del 3

För att undgå en liknande situation så kommer nu tredje (läs första och andra inlägget här) och sista tipset om hur du kan förbereda dig inför semestern i e-conomic.  I förra veckans inlägg berättade vi hur du kan förenkla betalningsprocessen för din kund och samtidigt få betalt snabbare genom att rekommendera DIBS betalningslösning.

I veckans inlägg så kommer jag ge dig tre tips på funktioner i e-conomic som effektiviserar ditt bokföringsarbete så att du hinner blir klar före semestern – och kan njuta av din ‘strand-nap’ varje dag. Häng på.

Snabblänkar
Denna godbiten har vi tipsat om tidigare och det vet vi – man kan ju aldrig få nog av det goda. Vi tycker nämligen att snabblänkar i e-conomic är en rätt cool funktion som kan  göra stor skillnad för ditt arbete i e-conomic. Föreställ dig funktionen som ett bokmärke inne i e-conomic – en genväg helt enkelt. Med snabblänkar kan du:

  • Samla de kategorier och menyval som du använder dig av mest
  • Navigera lättare i systemet
  • Spara tid och tålamod genom att alltid hitta dina sidor

Upprätta en ny betalningstyp i e-conomic – bokför fakturan och betalningen samtidigt
Har du kunder som betalar sina fakturor kontant? Då vet du att det kan ta lite extra tid att bokföra. Genom att upprätta en ny betalningstyp i e-conomic, så kan du spara lite extra tid genom att bokföra fakturan och betalningen samtidigt. Genom att upprätta en ny betalningstyp för kontantbetalning kan du:

  • Skippa dubbelt arbete med att bokföra fakturan och betalningen separat
  • Få en tydlig översikt av vilka kunder som betalar kontant
  • Effektivisera ditt arbete innan semestern – så är du ledig på riktigt

Kortkommandon
Är du fingerfärdig? När du arbetar i e-conomic kan du använda dig av de kortkommandon som vi upprättat för att slippa använda musen. Du kan på så sätt effektivisera ditt arbete genom att navigera med hjälp av tangentbordet – effektivisera bokföringen och förbättra fingerfärdigheten. Genom att använda kortkommandon när du arbetar i e-conomic kan du:

  • Arbeta snabbare och smidigare
  • När du väl kan kortkommandon så hittar du ofta det du letar efter snabbare
  • Bli klar i tid – njut lite extra av den svenska sommaren

2016-07-04 14_13_20-Gränssnitt, funktioner och kortkommandon [e-copedia]

Detta var det sista inlägget i första delen av vår sommar-serie. I del två av vår sommar-serie fokuserar vi på hur du enklast kan arbeta mobilt på semestern. Jag kommer därför nästa vecka berätta om en lösning, som redan nu, låter flertalet e-conomic kunder arbeta på språnget – hela sommaren. Glöm inte att titta in då :).