Vårt API har igenom flera år varit en av våra viktigaste grundstenar i e-conomic. Det ger e-conomics kunder en unik möjlighet att skräddarsy bokföringsprogrammet precis efter deras behov. På det sättet kan stora delar av bokföringen automatiseras, så att de sparar tid på administrationen som de kan lägga på att utveckla sina företag i stället.

Du kan själv förbättra stabiliteten i din applikation

Om du är utvecklare och utvecklar mot e-conomics API så är det en bra idé att använda lite extra tid på att programmera din applikation så att den kan klara av vanligt förkommande småproblem.

Som med många andra system som är beroende av en stabil internetförbindelse och ett kontinuerligt datautbyte finns det risk att det är något som inte fungerar som avsett. Oväntat hög belastning på API-et, problem hos internetleverantörer, kabelbrott eller liknande kan betyda att datan inte synkroniseras som den ska Det är väldigt tråkigt, speciellt om det inte uppdagas och man bara kan anta att utväxlingen av data har påverkats.

Därför ger vi alla våra integrationspartners rådet att det ska programmera integrationen så att får ett meddelande om tillgången till API-et inte fungerar. Genom ett vara uppmärksam på att integrationen inte fungerar, kan man som utvecklare ta tag i problemet omedelbart och se till att data som inte skickas, skickas vid ett senare tillfälle.

Vi känner till flera utvecklare som har programmerat sina integrationer, så att de ”upptäcker” om data inte kommer fram som avsett, och skickar det igen. Majoriteten av våra integrationspartners använder denna rutin och har därmed uppnått en större säkerhet och stabilitet

Vi arbetar hela tiden med förbättringar

Utöver att du själv kan göra din API-integration mer säker och att du får en bättre överblick över driften, så jobbar vi kontinuerligt med att förbättra vårt API.

Tidigare har vi gjort en rad uppdateringar som har markant har förbättrat API-ets prestation. Det betyder att de problem som ett fåtal av våra kunder har upplevt när de har använt API-et har minimerats avsevärt.

Självklart fortsätter vi arbetet med att förbättra vårt API, kontakta oss gärna om du har några frågor eller förslag till förbättringar.