När vi började göra hjälpvideor  om e-conomic så såg vi snabbt hur tittandet steg i höjden och antalet supportsamtal sjönk dramatiskt.

Nu när vi börjat med presentationer på video så ser vi motsvarande utveckling. Antalet som anmäler sig till presentationer har minskat och videotittandet ökat ännu mer.

Video har några stora fördelar jämfört med telefonsupport. Det är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Det är billigt i drift, vilket leder till att vi kan fortsätta hålla låga priser. Men det är också mer pedagogiskt. Medan telefonsupport bara kan TALA OM hur du ska göra, så kan video VISA hur du ska göra.

När det gäller presentationer så trodde vi inte att det skulle kunna ersättas av video eftersom det inte finns möjlighet att ställa frågor. Men vi har fått lite signaler på att man ändå ser videon och därefter ringer/mailar eller kontaktar oss via chatt för frågor.

Har du sett någon eller några av våra videor? Vad tyckte du i så fall? Vad var bra? Vad kan göras bättre? Vad saknar du som du skulle vilja ha en video om?