I modulen Projekt & Tid har du möjlighet att lägga upp kostnader som du kan använda i din projektredovisning. Har du använt Projekt & Tidmodulen ett tag kan det hända att du har en del kostnader som inte längre ska användas.

För att göra det lättare för dig själv, eller om du har anställda som ska rapportera sina utlägg, kan du spärra och dölja kostnader som inte ska användas i framtiden.

Det gör du enkelt genom att på fliken Projekt > Kostnader, redigera den kostnaden du inte använder längre. I rullisten för ”Åtkomst” ändrar du åtkomsten från ”Öppen” till spärrad. Då kommer kostnaden inte att synas i kostnadslistan i fortsättningen.

Du kan se alla kostnader, även de spärrade kostnaderna genom att klicka på ikonen ”Visa spärrade kostnader”.

Skulle det vara så att du vill använda kostnaden igen gör helt enkelt samma procedur som när du spärrade kostnaden men du väljer åtkomst ”Öppen” istället.

Detta gäller om du har använt kostnaderna. Har du lagt upp kostnader som aldrig blivit använda så kan du ta bort dessa genom att använda det röda krysset till höger om kostnaden.

Du kan läsa mer om Projekt & Tid i vår e-copedia.