Visma förvärvade i fredags e-conomic av kapitalfonden HgCapital. Visma har lockats av e-conomics entreprenöriella förhållningssätt, som har revolutionerat marknaden för bokföringsprogram, säger Øystein Moan, Vismas koncernchef.

Han förklarar vidare ”Förvärvet av e-conomic är en viktig del av Vismas satsning på automatisering och effektivitet för byråer samt för små och medelstora företag i Sverige. Att vidareutveckla e-conomic, kommer att ge nya möjligheter och skapa värde för existerande och nya kunder i Sverige”.

I samband med uppköpet planerar e-conomic att i framtiden kunna erbjuda ett spännande utbud av tilläggsprodukter som Visma har i sin portfölj, exempelvis löneprogram. Ett ökad utbud som kommer att innebära ännu fler möjligheter för dig som kund hos e-conomic.

Vi fortsätter som vanligt

För dig som kund kommer försäljningen inte att innebära några förändringar. e-conomic kommer nämligen att:

  • Vara en självständig enhet inom Visma- koncernen
  • Sälja samma program (du byter inte program)
  • Vidareutveckla programmet, så det stödjer din verksamhet
  • Använda samma varumärke och logotyp
  • Förbli en svensk produkt med fokus på svenska kunder

Mogens Elsberg, e-conomics VD säger ”Med en gemensam vision om att göra redovisnings- och bokföringsprocesser enkelt för små och medelstora verksamheter, ser jag Visma som den perfekta partnern för att ta e-conomic till nästa nivå.

Om sin tid i e-conomic säger VD Mogens Elsberg; ”Det är ett fantastiskt starkt medarbetarteam som jag har lärt mig mycket av och som i Vismas regi kommer fortsätta att generera imponerade resultat.”

Eilert Hanoa tar över positionen som VD för e-conomic

Eilert Hanoa tillträder som tillfällig VD för e-conomic tills man hittat en permanent ersättare. Eilert Hanoa behåller sitt nuvarande ansvar som chef för mjukvaruenheten Vismas SMF- division. För att främja den kommande övergången till e-conomic, avgår Mogens Elsberg efter ett år på posten.

Det har varit ett par hektiska dagar, men självklart kommer Eilert Hanoa att presenteras här på bloggen när han väl installerat sig på kontoret på Langebrogade i Köpenhamn.

Kort om Visma

Visma är Nordens ledande leverantör av mjukvara och tjänster inom ekonomi och administration. Som leverantör erbjuder Visma sina kunder en unik möjlighet att välja och kombinera mjukvara samt outsourcingtjänster. 340.000 nordeuropeiska kunder använder sig av Vismas produkter och tjänster. Ytterligare 330.000 kunder använder Visma som hosting partner. Koncernen har 6.400 anställda och under 2014 hade Visma en omsättning på 7,1 miljarder NOK.